Wednesday, December 22, 2010

GARAM BULUH

  
Khasiat Semula Asli untuk Kehidupan Kini
Kaya dengan bahan-bahan mineral dan elemen mikro seperti magnesium, kalsium dan kalium, menyeimbangkan nilai pH badan dan membantu menyingkirkan bahan buangan badan.

Khasiat Garam Buluh
  1. Mengawal Ph Badan, boleh meneutralkan toksin berasid tinggi dengan cepat seperti asid urik, gula dalam darah, kolestrol dan lain.lain.
  2. Mencegah & merawat penyakit kronik seperti penyakit jantung, darah tinggi, buah pinggang, kencing manis, kanser dan lain-lain masalah kesihatan.
  3. Membaiki masalah sistem penghadaman seperti gastrik, ulser perut, masalah usus, buasir, sembelit dan lain-lain.
  4. Mempunyai kesan detoksifikasi, pembunuh kuman, anti keradangan, dan meneutralkan logam berat. Ia amat berkesan untuk keradangan paru-paru, hati, buah pinggang, sendi-sendi, mulut dan perut serta lain-lain.
  5. Melegakan masalah alahan, pigmentasi dan lain-lain masalah kulit.
  6. Menghilangkan masalah badan berbau..
  7. Menghilangkan masalah kulat di kaki.
  8. Melambatkan proses penuaan, nyanyuk serta mengurangkan penyakit Parkinson atau senile dementia
  9. Bagi pesakit jantung, buah pinggang, darah tinggi dinasihatkan menggunakan garam buluh ini.

KESAN PENGGUNAAN GARAM BULUH
  1. Tahap keberkesanan mencapai 90% bagi pesakit alahan kulit.
  2. Tekanan darah tinggi dapat dielakkan.
  3. Menstabilkan tekanan darah dan menurunkan jumlah glukosa dalam darah.
  4. Berupaya membantu menyembuhkan keadaan urat mata berdarah serta mata berair.
  5. Simptom-simptom Hepatitis B selama 10 tahun dapat dikurangkan.
  6. Membantu menghilangkan kekejangan bahu, kebas pada belakang leher dan migrain.
  7. Membantu menghilangkan bintik hitam di muka, mengurangkan keguguran rambut.
  8. Membantu menyembuhkan penyakit berkaitan fungus.

Cara pengambilan
(i)   Minuman:  Pagi & malam (sebelum makan: minum air garam buluh (200 ml/ sachet)
(ii)  Masakan: Guna Garam Buluh (Premier Cooking Salt Powder) setiap kali memasak
(iii) Kapsul: 2 kali sehari, 2-3 kapsul setiap kali


    0 comments:

    Post a Comment

    Share

    Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More