Khasiat Semula Asli untuk Kehidupan Kini
Kaya dengan bahan-bahan mineral dan elemen mikro seperti magnesium, kalsium dan kalium, menyeimbangkan nilai pH badan dan membantu menyingkirkan bahan buangan badan.
Khasiat Garam Buluh
- Mengawal Ph Badan, boleh meneutralkan toksin berasid tinggi dengan cepat seperti asid urik, gula dalam darah, kolestrol dan lain.lain.
- Mencegah & merawat penyakit kronik seperti penyakit jantung, darah tinggi, buah pinggang, kencing manis, kanser dan lain-lain masalah kesihatan.
- Membaiki masalah sistem penghadaman seperti gastrik, ulser perut, masalah usus, buasir, sembelit dan lain-lain.
- Mempunyai kesan detoksifikasi, pembunuh kuman, anti keradangan, dan meneutralkan logam berat. Ia amat berkesan untuk keradangan paru-paru, hati, buah pinggang, sendi-sendi, mulut dan perut serta lain-lain.
- Melegakan masalah alahan, pigmentasi dan lain-lain masalah kulit.
- Menghilangkan masalah badan berbau..
- Menghilangkan masalah kulat di kaki.
- Melambatkan proses penuaan, nyanyuk serta mengurangkan penyakit Parkinson atau senile dementia
- Bagi pesakit jantung, buah pinggang, darah tinggi dinasihatkan menggunakan garam buluh ini.
KESAN PENGGUNAAN GARAM BULUH
- Tahap keberkesanan mencapai 90% bagi pesakit alahan kulit.
- Tekanan darah tinggi dapat dielakkan.
- Menstabilkan tekanan darah dan menurunkan jumlah glukosa dalam darah.
- Berupaya membantu menyembuhkan keadaan urat mata berdarah serta mata berair.
- Simptom-simptom Hepatitis B selama 10 tahun dapat dikurangkan.
- Membantu menghilangkan kekejangan bahu, kebas pada belakang leher dan migrain.
- Membantu menghilangkan bintik hitam di muka, mengurangkan keguguran rambut.
- Membantu menyembuhkan penyakit berkaitan fungus.
Cara pengambilan
(i) Minuman: Pagi & malam (sebelum makan: minum air garam buluh (200 ml/ sachet)
(ii) Masakan: Guna Garam Buluh (Premier Cooking Salt Powder) setiap kali memasak
(ii) Masakan: Guna Garam Buluh (Premier Cooking Salt Powder) setiap kali memasak
(iii) Kapsul: 2 kali sehari, 2-3 kapsul setiap kali
0 comments:
Post a Comment